Skip to content

Vår logo

Vår logo

De två händerna som varligt skyddar en DNA-molekyl, själva grunden för allt liv på jorden, symboliserar PSRAST:s strävan att bidra till att skydda DNA i livets alla former från att störas och skadas genom kortsynt och oansvarig tekniktillämpning. Vi fokuserar på de två teknologier som utan jämförelse kan vålla mest omfattande och djupgående skador på DNA eller förorena DNA i naturen.

Genteknik hotar, att oåterkalleligt rubba DNA i global skala genom spridning av konstlat GMO-DNA över mycket stora områden via bland annat pollen, insekter och bakterier (när detta DNA släppts ut kan det inte återkallas). Vi finner det ytterst problematiskt att man gör det trots mycket bristfällig kunskap om DNA och har därför inga möjligheter att förutse konsekvenserna av att sprida konstlat DNA ut i naturen, se ”Incomplete knowledge about DNA”. Vad man däremot vet är att det finns fog för att befara att spridningen av DNA kan medföra miljörubbningar av skilda slag, se ”Environmental hazards”.

Mobiltelefoner, som 2011 används av mer än halva jordens befolkning, har visat sig kunna skada DNA i hela kroppen, inklusive i hjärnan och i synnerhet i reproduktionsorganen, vilket visat sig kunna medföra sterilitet, missbildningar, barncancer. Kunskapen om DNA-skadorna är ännu i sin linda, men det man redan vet ger anledning till oro. Detta är ett globalt angrepp mot människans DNA utan motstycke i världens historia. Till vår blogg ”Mobiltelefoner – en häsofara?”.

Mer om oss finner du i  ”About us” på vår engelska webbplats.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: